My Beloved Followers

Saya pengedar sah SHAKLEE anda !

For those at Indera Mahkota, Bandar Damansara, Gebeng Industrial Area, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

FB Page : Wardazri VitaShoppe
Owner Personal FB : Nor Mawardah
Call/sms/whatsapp : 019-9887126
Email : wardah.rosa@gmail.com

***Untuk COD di kawasan berhampiran anda, sila lihat senarai pengedar di sebelah kanan .


LATEST on Ibu_Batrisya's Blog !

Friday, April 26, 2013

Vitamin Untuk Tambah Berat Badan @ Gemukkan Badan

Okay...selalunya kita dengar orang nak kurus atau slim bukan?
Tapi, dalam dunia ini ada jugak yang nak tambah berat tau...haaa...yela kita semua kan dijadikan dengan berbeza rupa dan bentuk so kalu ada yang terlebih berat, dah tentu ada juga yang sangat underweight... Ibu juga antara yang nak gemuk nih... Hahahaah... InshaAllah, hope next boleh letak testimoni sendiri pulak!

So untuk tambah berat badan atau nak gemuk ni, cadangan vitamin yang sesuai ialah:

MEALSHAKES
VITAMIN B
VITALEA

TRIAL PACK (30 hari) juga AVAILABLE untuk vitamin B & Vitalea !

Di bawah ini adalah contoh jadual pemakanan seorang pelanggan Shaklee yang telah berjaya naikkan berat badannya sebanyak 2kg dalam masa sebulan !

Pagi (Sarapan) :
Makan pagi (terserah, nasi goreng or nasi lemak or ape2..janji mesti ada daging/ayam /telur/ikan)
Minum susu 1 gelas(bancuh 1 sudu Mealshake)
mkn bcomplex (1iji).vitalea 1 biji(dgn plain water)

Brunch :
Makan roti, Minum susu 1 gelas

Siang /lunch:
Makan siang yg bergizi seperti biasa-nasi plus lauk ayam/ikan/daging..takyah byk2..

Tea time :
Makan roti, Minum susu 1 gelas(bancuh 1 sudu mealshake)

Makan Malam
(sebaiknya 3-4 jam sebelum tidur..nasi +lauk..sikit2 pun takpe..takyah byk2.janji mkn)..mknvitalea 1 biji lagi

10 menit sebelum tidur :
Makan roti sekeping.. Minum susu 1 gelas

RULES
exercise sehari 10 minit paling kurang...takyah exercise berat..angkat botol air mineral yg 500mlm tu..isi air dlm tu.. angkat mcm angkatberat...angkat turun..pahtu skipping ke..or ape2 exercise utk bina muscle Jgn mkn junk food dan ikut jadual ni selama sebulan.

jom kita tengok apa ada dengan meal shake, vit B dan vitalea.
meal shake - membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. rasanya sedap mcm milk shake kat McD.
vitalea - membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.

vit B complex - mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. mengawalatur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.


credit to RAIHAN & adah

Hubungi/whatsapp/sms saya Wardah di 019-9887126 untuk info dan harga special SHAKLEE especially buat mereka yang berada di Taman Mahkota Putra, Taman Astana Permai, Bandar Damansara dan Gebeng, KUANTAN !

5 comments:

beyla stella said...

Berapa hrge 1 set yg naikkn bdn 2?

beyla stella said...

Brpe 1 set yg tuk naikkn bdn 2?

Nor Mawardah Ab Rahman said...

Maaf sis,kami tak boleh publish harga di sini. boleh email ke wardah.rosa@gmail.com atau sms/whatsapp 019-9887126 utk info harga. tQ

Anonymous said...

Kalau makan Bcmplex saja boleh ke..

zahir said...

Salam kalau makan Bcmplex saja boleh ke

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts