My Beloved Followers

Saya pengedar sah SHAKLEE anda !

For those at Indera Mahkota, Bandar Damansara, Gebeng Industrial Area, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

FB Page : Wardazri VitaShoppe
Owner Personal FB : Nor Mawardah
Call/sms/whatsapp : 019-9887126
Email : wardah.rosa@gmail.com

Nak ORDER? Klik ikon di bawah

Nak ORDER? Klik ikon di bawah
CLICK HERE TO ORDER

Thursday, July 31, 2014

JULAI 2014: PROMOSI BELI 6 PERCUMA 1 - SHAKLEE VIVIX

**STICKY MODE**

JULAI 2014: PROMOSI BUY 6 FREE 1
VIVIX SHAKLEE


Salam dan selamat sejahtera... bulan ni promosi bagi VIVIX SHAKLEE ye...

dengan promosi sepanjang Julai ini, anda dapat,

BUY 6 FREE 1
FREE MEMBERSHIP
FREE POSTAGE
SHAKLEE CASH BONUS

Beli 2 botol juga anda layak untuk dapat FREE MEMBERSHIP & FREE POSTAGE dari shaklee..

Antara Keistimewaan Vivix :

1. Melawan penuaan pada tahap selular
2. Memelihara kesihatan jantung
3. Memelihara kesihatan otak, sistem imun
4. Memelihara kesihatan sendi
5. Perlindungan anti-oksidan, baik untuk pesakit kanser
6. Peningkatan tenaga pada tahap selular

FAKTA :
Ramuan Vivix adalah 10x lebih kuat dari resveratrol ( kandungan unik dalam anggur muscadine) untuk melambatkan pembentukan protin AGE.

Jika anda mencari,

shaklee untuk diabetes atau kencing manis
shaklee untuk kanser
shaklee untuk pelbagai masalah kesihatan kronik yang lain
shaklee untuk awet muda
shaklee untuk kesihatan menyeluruh

VIVIX lah jawapannya !!!

Untuk lihat testimoni, klik link di bawah:

#shaklee #sayajual #codkuantan
Wardah | id:927624
Sms/whatsapp: 019-9887126 

*COD area Kuantan.... COD indera mahkota, gebeng, balok, beserah dan sekitar berdekatan serta penghantaran ke seluruh Malaysia!

*jom join keahlian shaklee, hanya rm75 bagi semenanjung dan rm85 bagi sabah/sarawak dan nikmati harga ahli shaklee seumur hidup!

*bagaimana nak dapat keahlian FREE?
Beli sebarang produk shaklee sejumlah rm650 ke atas (200uv) dan seterusnya anda layak menikmati bonus shaklee pertama anda di bulan berikutnya!

Penghantaran shaklee juga dibuat untuk mereka di SINGAPORE dan juga BRUNEI !

Sunday, July 20, 2014

Shaklee tiada kaitan dengan Israel


Salam..

Setiap kali isu palestin-Israel muncul,
Isu shaklee dan kaitannya dengan Israel juga akan turut timbul... Berulang kali.

Kali ni sudah ada hitam putih dan pengakuan dari shaklee bahawa pihak shaklee corporation tiada kena mengena dengan sumbangan ke atas Israel yang kini sedang menzalimi umat Islam di Palestine.

Harap tiada lagi fitnah dari mereka2 tentang shaklee yang kononnya ada kaitan dengan Israel.

Yang menyumbang itu adalah dealer seperti kami juga cuma mereka memilih untuk "buat amal" cara mereka dengan menyumbang kepada Israel. Walau bagaimanapun pihak berkenaan telah pun diarahkan oleh Shaklee untuk membuang logo shaklee yang ada di website mereka yang mana telah menimbulkan keraguan dari kalangan bukan saja pengguna tapi juga antara pengedar shaklee sendiri.

Jadi apa kata kita juga buat amal dengan menyumbang sebanyak yang termampu kepada Gaza. Bersedekah sebanyak boleh.... Kelak nanti apabila disoal Allah swt, kita mampu menjawab apa yang telah kita lakukan untuk bantu umat Islam yang dizalimi. InshaAllah.

Tuesday, July 15, 2014

Testimoni shaklee untuk HB low semasa hamil

Salam dan selamat sejahtera kepada yang sudi melawat blog tak seberapa ini.

Saya cuma nak share beberapa testimoni shaklee untuk masalah HB low atau HB rendah ketika hamil.
Jangan main2 ye, ia boleh mengundang maut pada bayi dalam kandungan anda akibat kegagalan darah membawa oksigen yang cukup kepada bayi anda. Jom cegah sebelum parah !

Testimoni shaklee untuk HB low #1:

Rata2 mereka ni amalkan vitalea dan vitamin C shaklee.
Ada yang dari Hb 8 naik ke Hb 12.
Ada yang dari Hb 8-9 naik ke Hb 11.

Ada jugak cakap bila makan vitamin klinik bagi, tak de perubahan...hmm yang ni saya tak mahu komen. Hehe


Testimoni shaklee untuk HB low #2:

Ni adalah kawan saya , selepas amalkan vitalea atau lebih tepat lagi SET MENGANDUNG atau SET KEHAMILAN SHAKLEE , HB mencanak naik sekitar 14. Hmm tinggi kan?!


Jadi, kepada yang berminat nak cuba, nak ikhtiar naikkan semula Hb, apa salahnya anda cuba Vitalea dan Vit C shaklee.
Lagi bagus jika ambil terus SET KEHAMILAN SHAKLEE yang terdiri dari:

ESP
VITALEA
B COMPLEX
VITAMIN C 500mg
OSTEMATRIX
OMEGAGUARD

Boleh juga pilih ikut bajet anda.
Tentang harga set bajet naikkan Hb shaklee or set kehamilan shaklee ni, jangan risau... Boleh dirundingkan!

Testimoni lain shaklee untuk HB low:

Sebarang pertanyaan;

#shaklee #sayajual 
Wardah | id:927624
Email : wardah.rosa@gmail.com
Sms/whatsapp: 019-9887126 

*COD area Kuantan.... COD indera mahkota, gebeng, balok, beserah dan sekitar berdekatan serta penghantaran ke seluruh Malaysia!

*jom join keahlian shaklee, hanya rm75 bagi semenanjung dan rm85 bagi sabah/sarawak dan nikmati harga ahli shaklee seumur hidup!

*bagaimana nak dapat keahlian FREE?
Beli sebarang produk shaklee sejumlah rm650 ke atas (200uv) dan seterusnya anda layak menikmati bonus shaklee pertama anda di bulan berikutnya!

Monday, July 14, 2014

5 SEBAB VITAMIN YANG DI AMBIL TIDAK BERKESAN

Salam semua,

Pastinya ada pengguna mana2 vitamin yang rasa vitamin mereka makan tu tak berkesan. 

Haa... Anda nak tau sebabnya kenapa kesannya lambat tak seperti yang anda jangkakan atau mungkin tiada perubahan langsung ?!

Jom tengok,

5 SEBAB VITAMIN YANG DI AMBIL TIDAK BERKESAN

FAKTOR 1: Tak suka minum air putih
Anda tidak suka mengamalkan minum air putih sekurang-kurangnya 3 Liter sehari. Tabiat ini adalah kerana, anda lebih sukakan minuman yang berwarna dan berperisa.
Tahukah anda ? - Air manis boleh meningkatkan kepekatan darah dan ia boleh menyebabkan kegemukan
Saranan - Pengambilan air putih yang mencukupi setiap hari bagi membantu penyerapan vitamin dengan lebih baik. Minum air putih yang di masak, sekurang-kurangnya 3L sehari.
FAKTOR 2 : Makan Vitamin secara banyak sekaligus pada satu masa 
Jika anda seorang yang gemar mengambil vitamin dengan kuantiti yang banyak sekaligus, hanya disebabkan anda risau anda akan terlupa untuk mengambilnya pada masa lain, sebaik-baiknya anda berhentikan tabiat sebegini. Kebanyakkan orang, sangat suka mengambil dengan kuantiti yang banyak sebelum tidur.
Tahukah anda? – Pengambilan vitamin dengan banyak sekaligus boleh meningkatkan kepekatan darah kita hanya pada masa tertentu, lebih-lebih lagi pengambilan sebelum tidur. Sedangkan pada masa ini, anda kurang mengambil air bagi membantu penyerapan khasiat vitamin yang telah anda ambil.
Saranan – Sebaik-baiknya, bila anda membeli vitamin, anda dapatkan jadual pengambilan vitamin yang sesuai untuk anda melalui Perunding Kesihatan Vitamin anda atau farmasi tempat anda membeli vitamin tersebut. Bincangkan waktu yang boleh dan sesuai untuk anda. Ini adalah untuk mengelakkan daripada buah pinggang anda terbeban kerana tabiat anda mengambil vitamin yang banyak sekaligus pada masa yang tertentu sahaja.
FAKTOR 3 : Elakkan pengambilan vitamin (supplemen) bersama ubat
Sekiranya anda sedang berada dalam pemantauan doktor, dan anda telah bercadang untuk mengambil vitamin pada masa yang sama, elakkan daripada mengambil kedua-duanya secara serentak.
Tahukah anda? – Pengambilan ubat dan vitamin secara serentak, boleh menimbulkan kecelaruan dalam tubuh anda dan ia boleh menyebabkan gangguan pada penyerapan yang baik untuk kedua-duanya.
Saranan - Cuba sediakan jadual pengambilan ubat dan vitamin yang anda ambil bagi mengelakkan pengambilan serentak berlaku. Jika anda mengambil ubat yang doktor sebelah pagi, anda boleh mengambil vitamin pada sebelah malam. Namun, jika anda perlu mengambil kedua-duanya secara berturutan, jadi, anda boleh amalkan vitamin selepas 2-3 jam selepas anda mengambil ubat yang disarankan oleh doktor anda.
 FAKTOR 4: Pengambilan Kafein dalam diet harian
Bagi yang sangat mengemari minuman berkafein dalam diet harian sebagai pemberi tenaga semasa bertugas, adalah sangat sukar untuk berhenti dari mengambilnya. Malahan, ada yang mengambilnya dengan kuantiti yang banyak bagi mengelakkan rasa mengantuk semasa bertugas waktu malam.
Tahukah anda? - Pengambilan minuman berkafein boleh mengganggu penyerapan nutrisi vitamin yang anda ambil. Bila anda mengambilnya dengan kuantiti yang tinggi secara berterusan, ia boleh menyebabkan berlakunya pembaziran pada khasiat vitamin yang di ambil. Malahan, kesan yang anda impikan, tidak akan dapat diperolehi, di sebabkan minuman berkafein ini. Malahan, pengambilan vitamin dengan minuman berkafein dan bukannya air putih, boleh menyebabkan kerosakan vitamin yang anda ambil.
Saranan – Jika anda gemar mengambil kopi atau teh 3 cawan sehari, kurangkan secawan sehari. Jadikan ia sebagai amalan, sehingga anda boleh berhenti mengambilnya dan melupakan minuman kegemaran anda ini. Pengambilan Vitamin tanpa minuman kegemaran anda ini, akan membuatkan anda lebih bertenaga dan ceria sepanjang hari.
 FAKTOR 5 : Pengambilan vitamin tanpa ilmu yang betul
Pengambilan vitamin adalah penting untuk tubuh kita. Namun, jika anda mengambilnya tanpa ilmu, seperti mengambilnya serentak, sedangkan ia tak boleh serentak, adalah sangat merugikan.
Tahukah anda? 
  • Vita-Lea tidak boleh diambil serentak dengan air susu. Ini boleh menyebabkan gangguan penyerapan zat besi yang terkandung di dalam Vita-Lea.
  • Vitamin E tidak boleh diambil serentak dengan Alfalfa Complex, kerana alfalfa boleh menyebabkan gangguan penyerapan vitamin E.
  • Alfalfa dan Vitamin E tidak disarankan untuk ibu mengandung, kerana ia boleh mengakibatkan risiko keguguran di awal kehamilan.
  • Vitamin E dan GLA Complex tidak boleh diambil serentak kerana ia boleh mengganggu penyerapan nutrisi antara kedua-duanya.
Saranan – Adalah penting semasa anda membuat keputusan untuk membeli vitamin dan memastikan beberapa perkara berikut diambil kira,
  • Vitamin HALAL
  • Vitamin SEMULAJADI
  • Vitamin mempunyai Sijil KKM yang sah atau logo hologram dari KKM pada botol yang anda beli
  • Vitamin SELAMAT
Dan paling penting, kita perlu mengamalkan vitamin secara konsisten selama 90 hari atau 3 bulan berturut-turut kerana sel kita memerlukan masa selama 90-120 hari untuk hidup dan serasi dengan darah kita.


Okaylah untuk sebarang pertanyaan:

#shaklee #sayajual 
Wardah | id:927624
Email : wardah.rosa@gmail.com
Sms/whatsapp: 019-9887126 

*COD area Kuantan.... COD indera mahkota, gebeng, balok, beserah dan sekitar berdekatan serta penghantaran ke seluruh Malaysia!

*jom join keahlian shaklee, hanya rm75 bagi semenanjung dan rm85 bagi sabah/sarawak dan nikmati harga ahli shaklee seumur hidup!

*bagaimana nak dapat keahlian FREE?
Beli sebarang produk shaklee sejumlah rm650 ke atas (200uv) dan seterusnya anda layak menikmati bonus shaklee pertama anda di bulan berikutnya!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts