My Beloved Followers

Saya pengedar sah SHAKLEE anda !

For those at Indera Mahkota, Bandar Damansara, Gebeng Industrial Area, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

FB Page : Wardazri VitaShoppe
Owner Personal FB : Nor Mawardah
Call/sms/whatsapp : 019-9887126
Email : wardah.rosa@gmail.com

***Untuk COD di kawasan berhampiran anda, sila lihat senarai pengedar di sebelah kanan .


LATEST on Ibu_Batrisya's Blog !

Wednesday, April 16, 2014

Batrisya yang terkini!

Wadusss....lama giler tak update pasal anak ibu ni...haha..
Almaklum lah... bz dengan bisnes shaklee...hihi

Ok ni ibu summarize kan semua pasal batrisya...gambar terkini, seperti di bawah...hehe

Nama : NUR BATRISYA HUSNA
Umur : 5 tahun pada 18 okt 2014 ini...
Adik beradik : setakat ni belum ada adik...blum ade rezeki..huhu
Makanan kegemaran : masak kicap, ikan sardin
Minuman kegemaran : air vitagen, nutrigen, solivite dan seangkatan dengannya
Tadika : Little caliphs
Keistimewaan : rambut kerinting... sepanjang laluan kat pasar, semua makcik pakcik tegur..huhu
Pencapaian terkini :
- hafal doa makan, doa tido, al fatihah dan sdg hafal doa dhuha..
- pandai dah mewarna
- pandai nyanyi
- kuat merajuk (pencapaian ke nih?!)

Hahah....apepun, ibu tetap sayangkan batrisya husna, sampai bila2....kamulah saham akhirat untuk ibu dan ayah...mmuahhhh... =) =)

Batrisya kena chicken pox: Tips & petua merawat chicken pox yang diamalkan

Assalamualaikum.....

Agak basi dah...baru dapat bercerita....
Actually batrisya kena CHICKEN POX atau orang kelantan panggil "bertih" ni bulan februari lepas.... elok amik dia petang selasa dari tadika, cikgunya cakap dia terkena jangkitan tu dari kawan2 nya kat tadika..huhu...apa nak buat lagi, terpaksalah ibu amik cuti lama...seminggu jugak la...

Alhamdulillah, nasib baik chicken pox batrisya cepat kecut jugak...dalam masa 7 hari je..antara petua yang diamalkan:

♥ mandi dengan sabun neem (daun semambu), air baking soda & mandi air basic-H dari shaklee
♥ Bagi minum air kelapa (tapi dia minum seteguk je..huhu)
♥ sapu batu kawi kat chicken pox.... alhamdulillah, tak taupun mana nak cari batu ni tapi seorang hamba Allah datang menawarkan baki batu kawi yang dia guna masa dia kena chicken pox...terima kasih banyak2!
♥ oleh kerana chicken pox ni ada kena mengena dengan sistem imun badan...lagi lemah, lagi lama la jangkitan tu nak sembuh, so ibu juga ada bagi batrisya makan NUTRIFERON & MEALSHAKES dari shaklee untuk tingkatkan imun dia...

Hmm...nak kata batrisya pantang makan, tak jugak...tapi parut tu ada lagi tak hilang...sian pulak, masa kena tu, duk tergaru-garu sebelum tidur...huhu

Haaa...yang paling saspen sekali buat ibu ialah...kalau nak tahu, ibu belum pernah kena chicken pox...adik beradik semua dah kena tapi tak pernah terkena jangkitan tu dari diorang...seolah2 macam ada amik antivirus pulak...apepun syukur, at least tak berjangkit dari batrisya, tak perlu nak amik cuti jaga diri sendiri pulak...huhu...

So apapun mesti kena ada langkah berjaga-jaga untuk ibu dan ayah bagi mengelak terkena jugak jangkitan chicken pox...ibu la paling gelabah ni....so apa kami buat, kami juga tingkatkan imun dengan mengambil vitamin shaklee berikut:

♥ VIVIX
♥ GARLIC
♥ ZINC
♥ VITAMIN C
♥ NUTRIFERON

Bulan tu lah first time cuba VIVIX untuk diri sendiri...heheh... memang banyak amik vitamin masa tu, janji tak kena...
Apapun syukur...terselamat lagi dari terkena chicken pox!

So buat ibu2 atau sesiapa saja yang ada masalah sama, nak bertanya...boleh sms atau whatsapp saya ye...nak email pon boleh..

Sms/whatsapp 019-9887126
wardah (id: 927624)
Email: wardah.rosa@gmail.com

Yang dah terkena chicken pox dan nak hilangkan parut pun ada juga kaedahnya dengan mengamalkan vitamin shaklee...inshaAllah..ade masa saya share dengan anda apa yang sesuai diambil ;)

Ok sekian buat masa sekarang...hihi

Tuesday, April 8, 2014

APRIL: HARGA PROMOSI OSTEMATRIX, BUY 6 FREE 1!!!

PROMOSI OSTEMATRIX: BELI 6 PERCUMA 1 !

Saya suka! Saya suka!
Suka sebab bulan ni adalah promosi bagi salah satu vitamin kegemaran saya iaitu OSTEMATRIX...
saya sendiri dah merasakan kesannya yang hebat....dan mengamalkannya hingga kini...masalah kurang lawas tiada lagi! Syukur ;)

Kalsium dan Vitamin D yang mencukupi sepanjang hayat yang merupakan sebahagian daripada diet yang seimbang berupaya mengurangkan risiko osteoporosis. Sebagai tambahan bagi membina tulang dan gigi yang kuat, nutrisi yang terdapat di dalam OsteMatrix berupaya:

-Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
-Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf
-Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan.

OsteMatrix Membekalkan:

1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Kaplet bersalut yang mudah ditelan
Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet. Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan.

Credit to:
http://www.mamafaiz.com/2011/04/pengambilan-kalsium-dan-produk-tenusu.html

Jadi, kepada anda yang nak berjimat, elok sangat beli time promosi yang free 1 ni...beli dengan harga 6 botol, dapat percuma lagi 1 botol okay.... 1 botol harga ostematrix ni rm61, ada 120 biji...

Ostematrix, sesuai untuk:

#ibu mengandung
#mereka yang ada masalah nak membuang ( tak lawas/sembelit), sesuai untuk ibu yang sedang berpantang dan alami masalah sukar membuang.,hehhe
#mereka yang selalu kejang, krem dan sebagainya
#mereka yang sukar tidur malam, insomnia...inshaAllah, selepas pengambilan kalsium istimewa dari shaklee ni anda akan tidur lebih lena dan bangun pagi pun terasa segar dan ringan tubuh
#yang lenguh2 badan, sakit belakang, sakit lutut,,,boleh cuba ;)
#yang selalu mengalami sindrom pre menstrual juga boleh cuba dikurangkan dengan OSTEMATRIX

Alhamdulillah, sempena promosi ni wajib juga saya sendiri grab 1 set untuk stok sendiri....mungkin lepas ni tahun depan pulak merasa promosi ni....huhu

Nak order? Promosi adalah sepanjang April 2014 ye

Sms/whatsapp 019-9887126 (wardah)
Email: wardah.rosa@gmail.com

**COD area kuantan

Monday, March 31, 2014

PROMOSI MAC 2014: BUY 6 FREE 1 - HARGA PROMOSI ESP SHAKLEE!

***STICKY MODE***
PROMOSI MAC 2014 : BUY 6 FREE 1 ~ ESP SHAKLEE

[COD shaklee area KUANTAN : bandar indera mahkota, gebeng, bandar Damansara, Balok, taman astana permai ]

Assalamualaikum... selamat sejahtera!
Saya pengedar sah shaklee anda (id: 927624).
Sempena bulan promosi ESP ni, jom beli 6 tin ESP dan anda dapat FREE 1 tin ESP...jimat rm150! Boleh kongsi beli dengan kawan2 atau saudara mara anda...Bukan itu saja...anda juga dapat FREE MEMBERSHIP..terus boleh beli dengan HARGA AHLI je untuk mana2 produk SHAKLEE!

Dapatkan juga sebarang kombo ESP & VITAMIN SHAKLEE yang lain :-
♥ SET INGIN HAMIL / KESUBURAN
♥ SET KEHAMILAN
♥ SET BERPANTANG/PEMBEDAHAN
♥ SET PENYUSUAN
♥ SET SLIMMING / LANGSING
♥ SET GASTRIK/ ULSER PERUT /ALAHAN
♥ SET KESIHATAN OPTIMUM
♥ SET KURANGKAN RISIKO GUGUR & BAYI PRAMATANG
♥ SET TINGKATKAN TENAGA / KURANGKAN KELETIHAN
♥ SET KECANTIKAN KULIT / SKINCARE PREMIUM

dan tawaran HEBAT bagi kesemua rangkaian produk SHAKLEE... beserta FREE CONSULTATION!

Mahu order? Nak register keahlian?

Sms/wa 019-9887126 (wardah)
Http://wardazri.blogspot.com
Id:927624

Istimewanya ESP Shaklee.
■ Kerana ia merupakan sumber protein soya terbaik.Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten. 
■ ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.
■ Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:
Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.
Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.
Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.
Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.
Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts