My Beloved Followers

Saya pengedar sah SHAKLEE anda !

For those at Indera Mahkota, Bandar Damansara, Gebeng Industrial Area, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

FB Page : Wardazri VitaShoppe
Owner Personal FB : Nor Mawardah
Call/sms/whatsapp : 019-9887126
Email : wardah.rosa@gmail.com

***Untuk COD di kawasan berhampiran anda, sila lihat senarai pengedar di sebelah kanan .


Tuesday, April 22, 2014

Mengatasi pedih ulu hati & morning sickness semasa hamil

Puncanya ialah asid dalam perut yang naik (reflux) ke saluran pemakanan (esofagus) disebabkan ‘kebocoran’ otot sfinkter esofagus bawah (LES) yang terletak di antara perut dan esofagus bagi mengelak makanan naik semula.

Antara simptom termasuk pedih bahagian dada, perut tidak selesa, sukar menelan, makanan tertolak dan rasa pahit atau berasid dalam mulut.

Kebanyakan ibu2 yg mengalami masalah ini,ibu2 akn mengalami MUNTAH slps makan atau minum..ini sgt2 memberikan kesan kpd si ibu kerana muntah blh mengeluarkan segala makanan dan minuman yg telah di ambil..seterusnya menyebabkan badan ibu TIDAK BERTENAGA.

Pengambilan susu ketika pedih ulu hati sangat2 digalakkan..ianya mampu mengurangkan pedih ulu hati.namun dgn Shaklee,ibu2 boleh mengatasi masalah ini dgn Esp (Energizing Soy Protein)..Esp blh mengurangkan pedih ulu hati dan seterusnya meningkatkan semula TENAGA si ibu..Esp juga berperanan utk memberikan rasa KENYANG kpd si ibu..

Selain ESP, produk terbaik untuk mengatasi pedih ulu hati sekaligus mengurangkan MORNING SICKNESS adalah PEPPERMINT GINGER... inshaAllah, masalah angin dalam badan juga boleh dikurangkan.... tak perlu lagi nak minta suami kita urut belakang siang malam...

Kalau rasa lenguh badan, belakang dan kaki semasa mengandung pulak...boleh cuba je OSTEMATRIX... bukan sekadar KALSIUM...walaupun anda ada ambil susu, tapi tak semestinya ia efektif dan mampu diserap sepenuhnya oleh badan...kerana perlu ada BOOSTER atau pemangkin seperti MAGNESIUM & VIT D untuk bantu penyerapan kalsium ke dalam badan...dan ostematrix ada semua yang diperlukan!

Pedih ulu hati dan morning sickness yang dialami mampu memberikan ketidakselesaan kpd si ibu..jom atasi masalah ini bersama vitamin terbaik drpd Shaklee!

Untuk kesihatan dan nutrisi lengkap sepanjang kehamilan, saya syorkan anda terus ambil set kehamilan shaklee...mampu bertahan selama lebih 3 bulan, jimat dan berbaloi...
Jika berpuashati dan Nak berbaloi lagi, beli je dengan harga ahli terus dengan daftar sebagai distributor shaklee hanya rm65..seumur hidup anda boleh beli dengan harga ahli ;)

Untuk tahu harga dan keterangan lanjut,

#sayajual #shaklee
Wardah ( ID : 927624)
Sms/whatsapp : 019-9887126

Wednesday, April 16, 2014

Batrisya yang terkini!

Wadusss....lama giler tak update pasal anak ibu ni...haha..
Almaklum lah... bz dengan bisnes shaklee...hihi

Ok ni ibu summarize kan semua pasal batrisya...gambar terkini, seperti di bawah...hehe

Nama : NUR BATRISYA HUSNA
Umur : 5 tahun pada 18 okt 2014 ini...
Adik beradik : setakat ni belum ada adik...blum ade rezeki..huhu
Makanan kegemaran : masak kicap, ikan sardin
Minuman kegemaran : air vitagen, nutrigen, solivite dan seangkatan dengannya
Tadika : Little caliphs
Keistimewaan : rambut kerinting... sepanjang laluan kat pasar, semua makcik pakcik tegur..huhu
Pencapaian terkini :
- hafal doa makan, doa tido, al fatihah dan sdg hafal doa dhuha..
- pandai dah mewarna
- pandai nyanyi
- kuat merajuk (pencapaian ke nih?!)

Hahah....apepun, ibu tetap sayangkan batrisya husna, sampai bila2....kamulah saham akhirat untuk ibu dan ayah...mmuahhhh... =) =)

Batrisya kena chicken pox: Tips & petua merawat chicken pox yang diamalkan

Assalamualaikum.....

Agak basi dah...baru dapat bercerita....
Actually batrisya kena CHICKEN POX atau orang kelantan panggil "bertih" ni bulan februari lepas.... elok amik dia petang selasa dari tadika, cikgunya cakap dia terkena jangkitan tu dari kawan2 nya kat tadika..huhu...apa nak buat lagi, terpaksalah ibu amik cuti lama...seminggu jugak la...

Alhamdulillah, nasib baik chicken pox batrisya cepat kecut jugak...dalam masa 7 hari je..antara petua yang diamalkan:

♥ mandi dengan sabun neem (daun semambu), air baking soda & mandi air basic-H dari shaklee
♥ Bagi minum air kelapa (tapi dia minum seteguk je..huhu)
♥ sapu batu kawi kat chicken pox.... alhamdulillah, tak taupun mana nak cari batu ni tapi seorang hamba Allah datang menawarkan baki batu kawi yang dia guna masa dia kena chicken pox...terima kasih banyak2!
♥ oleh kerana chicken pox ni ada kena mengena dengan sistem imun badan...lagi lemah, lagi lama la jangkitan tu nak sembuh, so ibu juga ada bagi batrisya makan NUTRIFERON & MEALSHAKES dari shaklee untuk tingkatkan imun dia...

Hmm...nak kata batrisya pantang makan, tak jugak...tapi parut tu ada lagi tak hilang...sian pulak, masa kena tu, duk tergaru-garu sebelum tidur...huhu

Haaa...yang paling saspen sekali buat ibu ialah...kalau nak tahu, ibu belum pernah kena chicken pox...adik beradik semua dah kena tapi tak pernah terkena jangkitan tu dari diorang...seolah2 macam ada amik antivirus pulak...apepun syukur, at least tak berjangkit dari batrisya, tak perlu nak amik cuti jaga diri sendiri pulak...huhu...

So apapun mesti kena ada langkah berjaga-jaga untuk ibu dan ayah bagi mengelak terkena jugak jangkitan chicken pox...ibu la paling gelabah ni....so apa kami buat, kami juga tingkatkan imun dengan mengambil vitamin shaklee berikut:

♥ VIVIX
♥ GARLIC
♥ ZINC
♥ VITAMIN C
♥ NUTRIFERON

Bulan tu lah first time cuba VIVIX untuk diri sendiri...heheh... memang banyak amik vitamin masa tu, janji tak kena...
Apapun syukur...terselamat lagi dari terkena chicken pox!

So buat ibu2 atau sesiapa saja yang ada masalah sama, nak bertanya...boleh sms atau whatsapp saya ye...nak email pon boleh..

Sms/whatsapp 019-9887126
wardah (id: 927624)
Email: wardah.rosa@gmail.com

Yang dah terkena chicken pox dan nak hilangkan parut pun ada juga kaedahnya dengan mengamalkan vitamin shaklee...inshaAllah..ade masa saya share dengan anda apa yang sesuai diambil ;)

Ok sekian buat masa sekarang...hihi

Tuesday, April 8, 2014

APRIL: HARGA PROMOSI OSTEMATRIX, BUY 6 FREE 1!!!

PROMOSI OSTEMATRIX: BELI 6 PERCUMA 1 !

Saya suka! Saya suka!
Suka sebab bulan ni adalah promosi bagi salah satu vitamin kegemaran saya iaitu OSTEMATRIX...
saya sendiri dah merasakan kesannya yang hebat....dan mengamalkannya hingga kini...masalah kurang lawas tiada lagi! Syukur ;)

Kalsium dan Vitamin D yang mencukupi sepanjang hayat yang merupakan sebahagian daripada diet yang seimbang berupaya mengurangkan risiko osteoporosis. Sebagai tambahan bagi membina tulang dan gigi yang kuat, nutrisi yang terdapat di dalam OsteMatrix berupaya:

-Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
-Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf
-Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan.

OsteMatrix Membekalkan:

1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Kaplet bersalut yang mudah ditelan
Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet. Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan.

Credit to:
http://www.mamafaiz.com/2011/04/pengambilan-kalsium-dan-produk-tenusu.html

Jadi, kepada anda yang nak berjimat, elok sangat beli time promosi yang free 1 ni...beli dengan harga 6 botol, dapat percuma lagi 1 botol okay.... 1 botol harga ostematrix ni rm61, ada 120 biji...

Ostematrix, sesuai untuk:

#ibu mengandung
#mereka yang ada masalah nak membuang ( tak lawas/sembelit), sesuai untuk ibu yang sedang berpantang dan alami masalah sukar membuang.,hehhe
#mereka yang selalu kejang, krem dan sebagainya
#mereka yang sukar tidur malam, insomnia...inshaAllah, selepas pengambilan kalsium istimewa dari shaklee ni anda akan tidur lebih lena dan bangun pagi pun terasa segar dan ringan tubuh
#yang lenguh2 badan, sakit belakang, sakit lutut,,,boleh cuba ;)
#yang selalu mengalami sindrom pre menstrual juga boleh cuba dikurangkan dengan OSTEMATRIX

Alhamdulillah, sempena promosi ni wajib juga saya sendiri grab 1 set untuk stok sendiri....mungkin lepas ni tahun depan pulak merasa promosi ni....huhu

Nak order? Promosi adalah sepanjang April 2014 ye

Sms/whatsapp 019-9887126 (wardah)
Email: wardah.rosa@gmail.com

**COD area kuantan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts